Astazi, mama are chef de gateala, astfel ca e consemnata la bucatareala. Pentru a prepara aceasta reteta are nevoie de:
- 3-4 cartofi de marime potrivita, taiati
- 200 gr de ciuperci proaspete, taiate si ele felii
- 3 fire de ceapa verde, taiate mai din topor, asa :)
- ceva linguri de legume congelate (se poate si fara, dar cum nu avem in casa acum morcov proaspat, apelam la altceva)
- o bucata generoasa de muschiulet de vita, taiat in 3 fasii lungi, dar lasat la un capat intreg, pentru a putea impleti muschiul.
- 2 fire de ceapa verde care se aseaza pe fiecare din cele 3 “cozi”
- 3 – 4 felii de becon, care la fel ca mai sus, vin sa imbratiseze cozile de muschiulet
- sare, piper si alte condimente dupa gust
- ulei si apa
Adunarea de legume se amesteca si se condimenteaza cu de toate si se da in tava pentru cuptor. Coditele de muschi captusite, frecate cu sare si piper, se impletesc cu grija si se aseaza peste legume, in tava. Venim si vreo cateva ciuperci intregi, sarate si stropim bine cu ulei de masline si o ceasca de apa. Mami a vrut sa dea drumul si la cateva lingurite de delma pe ici-colo…
Tava intra la caldurica in cuptor si va ramane acolo pana va fi totul rumen si numai bun de mancat.
Cred ca o sa servim alaturi de o salata de varza murata si paine la masina de facut paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu