ai nevoie de:
400g muschi file de porc
400g aluat foietaj congelat
2 ardei grasi rosii si o ceapa
150g fasole verde congelata (eu am folosit amestec mazare cu morcov)
200g cascaval
1/2 legatura patrunjel
4 linguri ulei de masline
un ou
sare, piper, alte condimente pentru gust.
mod de preparare:
1) intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, calesti ceapa, apoi adaugi ardeii si mai lasi 5 min pe foc. dai la o parte, lasi sa se raceasca, adaugi 1/2 din cascavalul ras, sare, piper si omogenizezi amestecul.
2) mazarea si morcovul, fierte, se calesc intr-o lingura de ulei in tigaie. se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, cascavalul ras ramas, sare si piper dupa gust.
3) tai muschiul in 2 bucati, apoi desfaci fiecare bucata in lungime si o deschizi ca pe o carte. le bati bine cu ciocanul de snitele si presari condimente. asezi o bucata de muschi...
4) apoi vii cu amestecul cu mazare deasupra....
5) al doilea muschi... tot condimentat...
6) compozitia cu ardei si ceapa...
7) imbraci apoi totul cu foietajul deja pregatit. ungi cu ou peste si pui la cuptor 30 minute, dupa care scoti tava si o acoperi cu o folie de aluminiu si o lasi iarasi la cuptor pt inca 40-50 min.
si gataaaa... pofta buna...
duminică, 24 mai 2009
Friptura de pasare cu cartofi
Portie pentru 2 persoane:
2-3 pulpe superioare
4 aripi
condimentate si fripte pe gratar.
3 cartofi mari, se fierb intregi in apa cu sare. apoi ii taiati usor, cu grija sa nu se rupa, pe lung in 4.
bucatile astfel obtinute se pun in ulei incins si se prajesc cat sa capete o crusta aurie.
se servesc impreuna cu gratarul de pasare alaturi fie de o salata de cruditati, fie cu mujdei de usturoi.
2-3 pulpe superioare
4 aripi
condimentate si fripte pe gratar.
3 cartofi mari, se fierb intregi in apa cu sare. apoi ii taiati usor, cu grija sa nu se rupa, pe lung in 4.
bucatile astfel obtinute se pun in ulei incins si se prajesc cat sa capete o crusta aurie.
se servesc impreuna cu gratarul de pasare alaturi fie de o salata de cruditati, fie cu mujdei de usturoi.
Supa crema de linte
foarte usor de preparat...
am pus o ceasca de linte la fiet.
am scurs-o apoi, am spalat-o de cateva ori in apa rece.
apoi la loc in oala cu apa rece.
am adaugat zarzavat pentru ciorbe congelat, 2 cartofi taiati cubulete.
am lasat sa fiarba pana s-au sfaramat cartofeii, apoi am pasat intreg continutul.
am obtinut o supa crema de linte.
pus sare, boia iute - muuuultaaa, o lingura de bulion.
inca 2, 3 clocote si gata...
e delicioasa, credeti-ma...
mie imi place sa o savurez alaturi de un ardei super iute.
am pus o ceasca de linte la fiet.
am scurs-o apoi, am spalat-o de cateva ori in apa rece.
apoi la loc in oala cu apa rece.
am adaugat zarzavat pentru ciorbe congelat, 2 cartofi taiati cubulete.
am lasat sa fiarba pana s-au sfaramat cartofeii, apoi am pasat intreg continutul.
am obtinut o supa crema de linte.
pus sare, boia iute - muuuultaaa, o lingura de bulion.
inca 2, 3 clocote si gata...
e delicioasa, credeti-ma...
mie imi place sa o savurez alaturi de un ardei super iute.
Salata de macrou si hering marinat
Saramura de carne de porc la gratar cu salata
4 bucati mari de carne de porc taiate cam la 3 cm grosime.
1 lingurita de sare, piper, oregano
1 lingurita de praf de usturoi
3 catei de usturoi pisate
4 linguri de ulei de masline
1 ceasca de vin alb
--------------------------------------------------
pentru salata:
2 rosii
2 castraveti
2 fire de ceapa
1 ardei gras
5 ridichi
4 frunze de salata verde
sare si ulei
Carnea dupa ce a fost spalata si scursa de apa, se amesteca cu cele de mai sus si se lasa la frigider pentru a doua zi, cand se pune la fript pe gratar. Zeama in care a stat carnea se pune la foc si i se adauga o lingura de bulion desfacut intr-o ceasca de apa calda. Se fierbe acest lichid cateva minute. Se gusta si i se adauga sare in functie de gust. Bucatile de carne se pun in acest lichid si lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se serveste cu salata de rosii, castraveti, ardei gras, salata verde, ridichi si ceapa.
Pofta buna.
1 lingurita de sare, piper, oregano
1 lingurita de praf de usturoi
3 catei de usturoi pisate
4 linguri de ulei de masline
1 ceasca de vin alb
--------------------------------------------------
pentru salata:
2 rosii
2 castraveti
2 fire de ceapa
1 ardei gras
5 ridichi
4 frunze de salata verde
sare si ulei
Carnea dupa ce a fost spalata si scursa de apa, se amesteca cu cele de mai sus si se lasa la frigider pentru a doua zi, cand se pune la fript pe gratar. Zeama in care a stat carnea se pune la foc si i se adauga o lingura de bulion desfacut intr-o ceasca de apa calda. Se fierbe acest lichid cateva minute. Se gusta si i se adauga sare in functie de gust. Bucatile de carne se pun in acest lichid si lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se serveste cu salata de rosii, castraveti, ardei gras, salata verde, ridichi si ceapa.
Pofta buna.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Despre mine
- Alma Gi
- Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.