sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Arici din ficat de pasare





ai nevoie de:
1 kg ficat de pasare
sare si piper
2oo gr cascaval
1 lingura unt
marar
2 catei de usturoi

preparare:
Ficatul se pune la fiert. Dupa ce e fiert bine, se paseaza si se amesteca cu untul, sarea, piperul, mararul si usturoiul. Se da forma de arici... din masline i se fac ochii si boticul. Cascavalul se taie betigase subtiri si acestea se infing in forma din ficat ca si niste ace. Se aseaza pe un platou cu frunze de salata verde.

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana






ai nevoie de:
3 morcovi mari taiati felii pe lung
5 felii de telina
1 kg cartofi
4 ardei taiati in sferturi
1 piept de pui taiat felii
sare, piper si rozmarin

pentru sos ai nevoie de:
4 catei de usturoi
o lamaie
2 linguri de smantana
sare si piper
busuioc

preparare:
Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot fi lasati intregi si pusi pe gratar. Cand sunt gata se aseaza pe un platou cu foi de salata verde.
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Intr-o cratita care poate frige fara ulei, se pun feliile de piept. Se frig pe ambele parti si se scot si ele pe platou. Peste ce a lasat pieptul de pui in cratita se stoarce o lamaie, se pune usturoiul pisat, smanatana desfacuta cu apa rece si se da un clocot. Se codimenteaza cu putina sare si piper si se ia de pe foc, dupa care se pune si bucuiocul si se amesteca. Se serveste totul cald.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.