luni, 7 februarie 2011

Gogosi

Ai avea nevoie de:

  • 1/2 kg faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilinat si esente
  • 25 gr drojdie
  • un varf de cutit cu sare
  • 200 ml lapte caldut (sau apa calduta)
  • 2 linguri zahar (eu am folosit zahar brun)
  • 1 lingura de piure de cartofi
  • 50 ml ulei
  • zahar pudra (eu nu am avut si am pus zahar)
  • ulei pentru prajit

Executarea consta in:

Drojdia cu o lingurita de zahar, 1 lingura de lapte caldut si putina faina se lasa sa dospeasca. Intr-un vas se pun oualele, sarea, zaharul, esenta, pliculetul de zahar vanilinat si laptele caldut. Se amesteca toate impreuna si se adauga faina, drojdia si piureul de cartofi, dupa care se framanta incorporand treptat uleiul. Se lasa coca la dospit dupa timpul si cheful gospodinei. Eu am lasat cam jumatate de ora, atat. Ca sa nu murdaresc blatul de coca si sa nu imprastii faina intinzand foi, am facut bile in palma de marimea unei mingi de ping-pong, le-am turtit cam la 1 cm si le-am lasat cam cat sa pregatesc 4 astfel de gogosi. Intr-un ceaun turnat cu vrednicie de un tigan harnic, am pus ulei la incins si am purces la prajit gogosile mele. Putin zahar presarat apoi peste ele si gata… Sunt foarte foarte pufoase, parole…

PIC_4223

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.