duminică, 24 mai 2009

Saramura de carne de porc la gratar cu salata

4 bucati mari de carne de porc taiate cam la 3 cm grosime.
1 lingurita de sare, piper, oregano
1 lingurita de praf de usturoi
3 catei de usturoi pisate
4 linguri de ulei de masline
1 ceasca de vin alb
--------------------------------------------------
pentru salata:
2 rosii
2 castraveti
2 fire de ceapa
1 ardei gras
5 ridichi
4 frunze de salata verde
sare si ulei

Carnea dupa ce a fost spalata si scursa de apa, se amesteca cu cele de mai sus si se lasa la frigider pentru a doua zi, cand se pune la fript pe gratar. Zeama in care a stat carnea se pune la foc si i se adauga o lingura de bulion desfacut intr-o ceasca de apa calda. Se fierbe acest lichid cateva minute. Se gusta si i se adauga sare in functie de gust. Bucatile de carne se pun in acest lichid si lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se serveste cu salata de rosii, castraveti, ardei gras, salata verde, ridichi si ceapa.
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget
Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.