vineri, 15 mai 2009

SUPA DE ROSII CU CARTOFI



o ceapa impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe se pun in apa rece la foc, cu o lingurita de sare.

dupa ce a fiert zarzavatul, se scoate jumatate din el separat intr-un castron.






se taie cuburi marisoare cam 5 rosii mari. si se pun la fiert peste zarzavatul ramas in oala.




se fiebe in jur de 20 minute. apoi se strecoara si se paseaza ca pe pireu. astfel se aleg si cojile de la rosii si se arunca. se pune pasta si lichidul la loc in oala si se lasa sa fiarba inca 5 minute. se sareaza si se condimenteaza cu putin piper. se adauga si un pic de sus de rosii.


2 cartofi fierti separat, se taie cubulete si se adauga cand supa este aproape gata. si un pic de patrunjel verde si leustean. si gataaaaaa....

SPANAC IN SOS DE BULION


spanac congelat.
am pus jumatate de kg de spanac congelat in 3 linguri de apa cu sare. el mai lasa apa cand se dezgheata. am lasat 15 minute sa fiarba. separat, in tigaie am pus o ceapa taiata la calit in ulei. dupa ce s-a prajit, am adaugat bulionul si 2 linguri de apa. am lasat sa fiarba cateva minute pana s-a inmuiat ceapa de tot. am condimentat cu: cantitati foarte mici de rozmarin, chimen, oregano, sare, piper negru, praf de usturoi si condiment pentru gratar. am citit undeva, nu mai stiu pe unde, ca nu se recomanda mai mult de trei condimente la o mancare.
eu totusi pun asa cum am zis mai sus si da un gust absolut minunat.
apoi fie pui in farfurie separat spanacul si sosul, fie le amesteci direct in craticioara si papi asa. e delicios.

CIULAMA

am pus carnea sa dea un clocot sa ii iau spuma. apoi am pus-o in tigaie cu ulei la prajit. pusa apoi deoparte. in ceaun, am pus 3 linguri de ulei cu o lingura de faina alba. am desfacut faina si am lasat cateva minute sa se formeze un lichid mai gros. apoi am pus 3 linguri mari de smantana desfacuta cu apa rece. am lasat sa fiarba cam 10 minute. sare si piper alb. adaugata si carnea, inca doua - trei clocote si gata.

CIUPERCI CU PIURE DE CARTOFI


PIURE DE CARTOFI

CIUPERCI PRAJITE

COD CU MAMALIGUTA


simplu dar foarte buuuuunnnnn...
cateva bucatele de cod... condimentate putin... se prajesc in ulei incins cateva minute.
se servesc cu mamaliguta si sos de usturoi.
se orneaza cu cateva felii de lamaie.

SALATA DE PASTE CU MASLINE SI CARTOFI PRAJITI


200 gr spagheti
1 ceapa taiata pestisori
cateva masline
cativa cartofi prajiti
3 fire de patrunjel
si ce alte legume mai doriti
condimente
ulei de masline
putina zeama de la o lamaie

CARTOFI CU CARNITA DE PORC LA CUPTOR




Cateva bucati de carnita de porc, codimentate cu de toate, stropite cu ulei de masline si cateva picaturi de vin alb. Se aseaza in tava si se baga la cuptor. Cand sunt aproape gata, se adauga cartofii taiati jumatati. Se adauga din cand in cand putina apa. Este simplu si gustos.

Cu salata de varza.

MIEL CU LEGUME LA CUPTOR


Legume:
1/2 kg cartofi - taiati pe lung in jumate
3 morcovi - taiati oblig cam la 2 cm
2 linguri mazare
1 lingura pastai
3 cepe - taiate in 4
1/4 telina - taiata cuburi de 2 cm
1/4 sfecla rosie - taia cuburi mari de 2 cm
1/2 praz - taiat rondele mari
1 ardei gras rosu - taiat cuburi mari
1 ardei gras verde - taiat cuburi mari
2 rosii taiate cuburi mari
sare
piper
alte condimente
toate se amesteca bine cu ulei de masline si se pregatesc pentru cuptor.
patrunjel - la final.

Costite de miel:
dupa ce au fost tinute in apa rece cu otet (pentru a isi mai pierde din miros), sunt date in cateva clocote cu mirodenii peste (usturoi pisat, piper, oregano, sare, chimen maruntit). se scurg de apa si se adauga peste legume intr-un vas termorezistent.

se face un amestec de 1 pahar vin alb si 2 apa. se toarna cate putin in tava din cand in cand pana este gata.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.