sâmbătă, 20 iunie 2009

Clatite colorate trase in ciocolata









La cele postate la subiectul "Clatite cu gem" si redate aici, am impartit compozitia in 3 parti egale si am adaugat zahar colorat: rosu, galben si albastru.

1 ou
300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte, jumatate sifon)
un praf de sare
2 linguri de ulei
150 gr faina (sau dupa ochi)
esenta rom sau vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala

intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid.
am batut bine cu mixerul.
in continuare, am turnat restul de lichid cate putin. si am adaugat si faina. aluatul obtinut trebuie sa fie nici prea gros dar nici prea subtire... si sa curga.
separat, se bate albusul spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. se amesteca usor de cateva ori.
intr-o tigaie fierbinte, se toarna 2-3 picaturi de ulei si se adauga din compozitie cat pentru o foaie subtire de clatita.

cand sunt gata, fie facute sul, fie impaturite in 4... se dau prin ciocolata alba sau neagra. se lasa pana se intareste ciocolata. se poate orna cu fulgi de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.