1 ou 300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte, jumatate sifon) un praf de sare 2 linguri de ulei 150 gr faina (sau dupa ochi) esenta rom sau vanilie coaja rasa de lamaie sau portocala
intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid.
am batut bine cu mixerul.
in continuare, am turnat restul de lichid cate putin. si am adaugat si faina. aluatul obtinut trebuie sa fie nici prea gros dar nici prea subtire... sa curga.
separat, se bate albusul spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. se amesteca usor de cateva ori.
intr-o tigaie fierbinte, se toarna 2-3 picaturi de ulei si se adauga din compozitie cat pentru o foaie subtire de clatita.
cand foile sunt gata, se intinde gemul de orice fel sau creme de ciocolata la alegere. eu am pus si cateva stafide. am rasucit in sul... peste clatite am turnat putina peltea de visine... si gata...
gemul poate fi inlocuit cu:
branza proaspata cu 2-3 oua... amestecat bine totul... se impaturesc clatitele ca pe poale-n brau... se pun intr-o tava pentru cuptor.... se ung cu unt sau margarina si se dau la cuptor cam jumatate de ora... sunt un deliciu...
marți, 9 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Despre mine
- Alma Gi
- Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu