Dragul meu sot cred ca are pofte :) Maine are chef de vant, fum, miros de scumbie si vin, astfel ca iesim la un gratarel.
Dar pana maine e cale lunga asa ca am pastrat doua bucati de scrumbie sa le instruiesc dupa bunul meu plac.
Mi-am intins pe masa urmatoarele:
- 2 bucati bune bunicele de scrumbie
- o lamaie feliata
- o lingura cu hrean in otet
- o lingurita de mustar
- 2 ardei iuti din otet
- sare si piper
- 2 linguri ulei de masline
- un varf de cutit cu cimbru si o jumatate de lingurita de patrunjel uscat
- 3 catei de usturoi taiati marunt
Am curatat frumusel scrumbiile si am pus in burtica fiecareia cate doua jumatati de lamaie, putin hrean, usturoi si cate un ardei iute… sare si piper dupa gust, 2 - 3 picuri de ulei. Le-am infipt cate o tepusa sa tina totul la un loc, le-am uns cu mustar si am aruncat apoi peste ele din usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper si un picut de ulei.
Am imbracat minunile astea doua in folie de aluminiu si le-am dat la cuptor pana or fi gata.
Acum astept sotul sa vina acasa de la serviciu, ca mai tarziu sa gustam impreuna.