duminică, 20 februarie 2011

Tocanita de ciuperci si orez

PIC_4253

Pentru a pregati aceasta tocanita, ai nevoie de urmatoarele:

  • 300 gr de ciuperci
  • 1 cana de orez
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ceapa
  • 3 cani de supa de pasare
  • sare, piper si alte condimente
  • ulei

Intr-o cratita, am pus ceapa maruntita la calit in ulei fierbinte. Am adaugat apoi ciupercile taiate in cuburi marisoare si le-am lasat sa se caleasca si pe ele impreuna cu ceapa. Am rasturnat apoi si canita cu orez, amestecand usor de cateva ori si am turnat si supa de pui, dupa care am lasat la foc mic fara sa amestec cine stie ce, pana au fost fierte toate. Am desfacut bulionul cu putina zeama calda, l-am turnat si pe el, am sarat si condimentat dupa gust. Si gata! Am servit cu mamaliguta calda si ardei iuti.

Pui umplut cu orez si ciuperci pe pat de legume

Reteta am luat-o din revista Practic in bucatarie, pe luna februarie, doar ca am modificat unele lucruri.

Iata ce a iesit!

Ai nevoie de urmatoarele:

  • 1 pui mare
  • 1 cana de orez
  • 300 gr de ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 pahar mic de bulion sau pasta de rosii
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri mari de unt/margarina
  • boia iute
  • 2 morcovi mari
  • 2 kg cartofi
  • 2 felii de telina mari
  • 1 rosie
  • 1 portocala
  • 2 – 3 catei de usturoi
  • ulei si condimente

Purcedem la treaba dupa cum urmeaza:

  • puiul curatat se pune la fiert pentru aproximativ jumatate de ora in apa cu sare.
  • intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt si ciupercile; dupa ce acestea s-au calit putin, adaugam si orezul, dupa care stingem cu 2 cani din zeama in care a fiert puiul; cand orezul este aproape fiert bine, potrivim de sare si condimentam dupa pofta.
  • cu amestecul de mai sus umplem cu grija puiul.
  • se face un sos din pasta de tomate, boiaua, usturoiul pisat, sare, piper, o lingurita de patrunjel, un varf de lingurita de cimbru si ce alte condimente doreste fiecare; cu acest sos se unge bine puiul.
  • se taie apoi toate legumele in felii mari si se pun in vasul care va intra in cuptor; peste legume turnam un sos din 3 linguri de unt/margarina, o cutie 200 gr de smantana, 2 polonice din zeama de pui, sare si piper.
  • se aseaza puiul umplut peste aceste legume si se da tava la cuptor pentru 1-2 ore, in functie de cum coace cuptorul; eu am acoperit tava in prima ora si apoi am lasat-o fara capac in a doua ora.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.