joi, 11 februarie 2010
Ciuperci umplute
ai nevoie de:
- 1 kg ciuperci mari
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de smantana
- cateva felii de salam uscat sau sunculita
- 200 gr cascaval ras pe razatoarea cu gauri mici
- 1 lingura branza feta
- patrunjel
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita de unt/margarina topit/a
- sare si piper
preparare:
Ciupercile se spala bine si li se rup coditele pe care le taiem cubulete marunte. Peste capacele de ciuperci presaram putina sare si le lasam separat pana cand le vom umple. Ceapa taiata maruntel se pune la prajit in 2 linguri de ulei incins. Cand capata culoare aurie, punem si cateii de usturoi taiati si ei maruntel si lasam 2 minute sa se amestece aromele. Apoi punem peste ceapa, coditele de la ciuperci si lasam sa se inmoaie bine. Cand sunt si acestea patrunse punem putin cascaval, cubuletele de salam/sunca si patrunjelul tocat. Le lasam la foc cam 3 minute si le scoatem intr-un castron la racit. Dupa ce s-au racit, adaugam branza feta, untul topit, iarasi putin cascaval si condimentam dupa plac. Ciupercile le clatim cu apa rece ca sa se duca surplusul de sare, le uscam usor pe prosoape de hartie si incepem sa le umplem. Intr-o tava pentru cuptor, intindem hartie de copt si asezam ciupercile umplute. Presaram pe fiecare cascaval ras si dam la cuptor pana se rumenesc.
Pui la punga knorr
ai nevoie de:
- un pui intreg sau transat, dupa preferinte
- 1 plic punga magica knorr pentru friptura de pui picant
- 1 lingurita mustar iute
preparare:
Puiul spalat si curatat, il ungem cu mustar si il bagam in punga speciala din plicul knorr, turnam tot continutul plicului, agitam usor totul pentru a se imprastia cat de cat, inchidem punga la gura, dam cu scobitoarea cateva gauri in partea de sus a pungii si lasam la cuptor cam o ora, o ora jumatate. Mai simplu de atat, nu se poate.
Salata de orez
ai nevoie de:
1 cana orez cu bob lung
2 linguri de mazare
2 linguri de morcov cubulete
1/2 ceapa
2 linguri ulei
1 lingura otet sau zeama de lamaie
1 lingura sos de soia
4 catei de usturoi
1 lingura smantana
3 linguri lapte
sare, piper alb si alte condimente dupa preferinte
preparare:
Prepararea salatei este aproximativ la fel ca la salata-de-orez cu mici exceptii.
Usturoiul il pisam cu putina sare; smantana o desfacem cu laptele rece si facem un sos impreuna cu sosul de soia si usturoiul. Amestecam intr-un castron orezul, mazarea, morcovul, ceapa taiata pestisor, sosul de mai sus si condimentam dupa gust. Noi am servit ca si garnitura langa un pui-la-punga-knorr.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Despre mine
- Alma Gi
- Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.