sâmbătă, 27 iunie 2009

Dovlecei umpluti







4 dovlecei scobiti de miez

umplutura:
1/2 kg carne tocata
1 ceapa tocata
1 lingura orez
1 lingura bulion
sare si piper
3 linguri ulei

legume:
2 cepe taiate in 4 sferturi
3 rosii taiate felii mari
1 lingura de morcov si mazare
1 sfert de telina taiata cuburi mari
sare
condimente

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.
Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.

Ciorba de perisoare






1 ceapa tocata
1 ardei gras taiat cubulete
zarzavat pentru ciorbe
sare si ce alte condimente mai doreste fiecare.
1 lingura otet.

pentru perisoare:
1/2 kg carne tocata amestec sau vita
1 lingura de orez
1 ceapa tocata
1 ou
1 lingura faina
marar si patrunjel
sare

Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul. Perisoarele:
Imediat, intr-un castron se pun carnea tocata, ceapa, orezul, faina, oul, mararul, patrunjelul si sarea. Acestea se amesteca bine impreuna. Se ia apoi cu mainile ude compozitie cam cat o nuca si se fac bilute. Cand sunt gata, se pun in oala in care fierbe zarzavatul.
Se lasa sa fiarba 40 minute. cand este aproape gata se pune o lingura de bulion, o lingura de otet sau sare de lamaie si se sareaza dupa gust. Se serveste cu smantana.

Salata de ardei copti


5, 6 ardei grasi
100 gr masline fara samburi
1 ceapa taiata pestisor
2 cabanosi taiati feliute subtiri
sare
ulei
otet

Ardeii se coc pe tava la foc potrivit. Se dau apoi deoparte intr-un vas acoperit si se presara sare peste ei. Intr-un castron se pun maslinele, ceapa si cabanosul. Dupa ce au fost curatati de coaja, ardeii se rup de pe cotor si se desfac in fasii late de un cm. Se adauga peste celelalte ingrediente. Se sareaza dupa gust. La fel, ulei si otet, se pune dupa gustul fiecaruia.

ps. eu am pus masline verzi... dar e mai bun cu masline negre.

Salata de dovlecei



6 dovlecei
1 lingura maioneza
1 ceapa taiata fin
sare

Dovleceii se taie cuburi mari si se pun la fiert cu putina sare.
Cand sunt fierti bine, se trec prin strecuratoare si se paseaza. Se lasa la scurs apa din ei foarte bine.
Intr-un castron, dupa ce au fost scursi de apa, se pun dovleceii cu maioneza si ceapa; sare dupa gust. Se servesc cu rosii alaturi.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.