sâmbătă, 27 iunie 2009

Dovlecei umpluti







4 dovlecei scobiti de miez

umplutura:
1/2 kg carne tocata
1 ceapa tocata
1 lingura orez
1 lingura bulion
sare si piper
3 linguri ulei

legume:
2 cepe taiate in 4 sferturi
3 rosii taiate felii mari
1 lingura de morcov si mazare
1 sfert de telina taiata cuburi mari
sare
condimente

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.
Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.