luni, 15 iunie 2009

Musaca de cartofi cu ciuperci










1 kg cartofi taiati felii groase de 1 cm
1/2 kg ciuperci taiate felii mari, se pastreaza separat 2 -3 ciuperci astfel taiate
2 cepe tocate fin
3 rosii taiaie felii
1 lingura mazare boabe
1 lingura morcov taiat cubulete
3 linguri de ulei
sare
piper
alte condimente
bulion

ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare.
se pune bulionul si se lasa sa se prajeasca 2 - 3 minute. ciupercile taiate felii mari se pun peste ceapa cu bulion si se lasa sa fiarba impreuna cam 20 minute.
intr-un vas termorezistent se aseaza intr-un strat:
cateva felii de cartofi
cateva felii de ciuperci
cateva felii de rosii
se condimenteaza putin
se toarna jumatate din ciupercile fierte.
se aseaza al doilea strat de cartofi, ciuperci si rosii.
condimentele...
se toarna ce-a de a doua jumatate din ciupercile fierte.
si se incheie cu ultimul strat de cartofi, ciuperci si rosii.
la urma, se imprastie deasupra mazarea si morcovul.
condimentele...
2 linguri de bulion desfacut cu apa calda se toarna peste nebunia de mai sus.
se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.
se serveste fierbinte cu o ploaie de patrunjel presarat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.