duminică, 15 noiembrie 2009

Prajitura cu mere si branza


pentru aluat ai nevoie de:
1 kg faina
200 g zahar pudra
200 g unt (eu am folosit margarina unirea)
3 oua
300 ml lapte
2 pliculete zahar vanilinat
2 pliculete amoniu pentru prajituri
un praf de sare

pentru umputura ai nevoie de:
1 kg branza dulce
6 oua
1 esenta vanilie
6 mere
200 g stafide
200 g alune maruntite
1 esenta rom
2 lingurite de gelatina
2 linguri zahar

preparare:
Intr-un castron marisor se amesteca faina, zaharul pudra, zaharul vanilinat, oualele si praful de sare. Pliculetele de amoniu se dizolva in lapte si se adauga peste celelalte ingrediente impreuna si cu untul topit.

Cand coca este gata, se lasa la frigider cam o ora.


Intr-un castron se amesteca branza cu oualele si esenta de vanilie.

Separat intr-un castronel se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apoi se adauga si alunele maruntite. Merele se spala, se curata de coaja si se scobesc. Le umplem cu amestecul de stafide si alune - din care pastram o parte pentru ornat la sfarsit.


Aluatul se imparte in doua, din care una o intindem pe fundul unui vas pentru copt in care in prealabil am asezat foaie de copt. Cea de a doua parte din aluat o intindem pe peretii vasului pentru copt.

Se aseaza merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Ornam cu cateva stafide si alune macinate, apoi dam la cuptor pentru o ora si 30 de minute.

Intre timp, cat sta la cuptor prajitura, se pune la inmuiat gelatina in putina apa; dupa ce s-a inmuiat se adauga si cele 2 linguri de zahar si se amesteca bine. Dat apoi totul la microunde pentru 1 minut.

Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topita si se orneaza cu alunele si stafidele pastrate.
Se da la rece pentru aproximativ o ora inainte de a fi taiata.


Reteta am luat-o din revista" Click pentru femei", dar e cu mici modificari.

2 comentarii:

  1. am mancat acum... aluatul ala parca nu merge asa bine...

    iese o prajitura minunata si aromata numai cu branzica si mere....

    himmmm... o sa incerc asa odata sa vad cum e si fara aluat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    V-am vizitat blogul si este foarte interesant si as dori daca sunteti de accord sa facem schimb de bannere. Eu dezvolt acum site ul www.horiavirlan.ro care va deveni un portal bine pus la punct in tot ce tine de retete culinare retete bauturi regimuri dietete sanatoase restaurante in tara etc .... Va fi un site sub forma de revista dar in acelasi timp un portal complet in acest domeniu.
    Daca sunteti de accord astept un reply din partea dvs plus banner ul link aferent.


    Cu Stima,

    Razvan Ivan
    www.bte.ro
    www.horiavirlan.ro
    razvaniv@yahoo.com


    BANNER CODE



    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.