Reteta am luat-o din revista Practic in bucatarie, pe luna februarie, doar ca am modificat unele lucruri.
Iata ce a iesit!
Ai nevoie de urmatoarele:
- 1 pui mare
- 1 cana de orez
- 300 gr de ciuperci
- 1 ceapa mare
- 1 pahar mic de bulion sau pasta de rosii
- 200 gr smantana
- 3 linguri mari de unt/margarina
- boia iute
- 2 morcovi mari
- 2 kg cartofi
- 2 felii de telina mari
- 1 rosie
- 1 portocala
- 2 – 3 catei de usturoi
- ulei si condimente
Purcedem la treaba dupa cum urmeaza:
- puiul curatat se pune la fiert pentru aproximativ jumatate de ora in apa cu sare.
- intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt si ciupercile; dupa ce acestea s-au calit putin, adaugam si orezul, dupa care stingem cu 2 cani din zeama in care a fiert puiul; cand orezul este aproape fiert bine, potrivim de sare si condimentam dupa pofta.
- cu amestecul de mai sus umplem cu grija puiul.
- se face un sos din pasta de tomate, boiaua, usturoiul pisat, sare, piper, o lingurita de patrunjel, un varf de lingurita de cimbru si ce alte condimente doreste fiecare; cu acest sos se unge bine puiul.
- se taie apoi toate legumele in felii mari si se pun in vasul care va intra in cuptor; peste legume turnam un sos din 3 linguri de unt/margarina, o cutie 200 gr de smantana, 2 polonice din zeama de pui, sare si piper.
- se aseaza puiul umplut peste aceste legume si se da tava la cuptor pentru 1-2 ore, in functie de cum coace cuptorul; eu am acoperit tava in prima ora si apoi am lasat-o fara capac in a doua ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu