duminică, 10 ianuarie 2010

Placinta cu branza








ai nevoie de:
1 pachet foi placinta
1 kg branza (ce prefera fiecare)
5 oua
5 linguri de zahar
1 lingura margarina sau unt
2 esente rom
1 lingura ulei

pentru sirop:
2 linguri de zahar
1 lingurita de coaja de lamaie rasa
150 ml apa

Intr-un castron se bate branza cu oualele pana devin o pasta omogena. Adaugam esenta de rom. Se unge o tava cu margarina sau untul. Un pachet de foi de placinta are 10 foi. Se aseaza 2 foi, un rand de branza cu ou si se imprastie o lingura de zahar. Continuam pana se termina cele 10 foi. Se obtin 4 straturi de branza si 5 randuri de foi. Se stropeste pe deasupra cu o lingura de ulei si se unge bine ultima foaie. Aruncam si o lingura de zahar pe deasupra. Cu un cutit ascutit taiem placinta usor si totodata taiem marginile care trec peste tava. Lasam la cuptor pana este gata. Dupa ce a fost scoasa din cuptor se toarna peste placinta siropul fiert din apa, zahar si coaja de lamaie. Usor si delicios.

3 comentarii:

A apărut o eroare în acest obiect gadget
Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.