marți, 1 septembrie 2009

Racitura de pasare



ai nevoie de:
carne de pasare, de preferat cea de tara
3 cartofi
1 morcov
4 l apa
sare si piper alb
2 lingurite gelatina
2 capatani de usturoi

preparare:
Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe oase. Cand e aproape gata de scos, pui si cartofii si morcovul sa fiarba. Dupa ce ai scos totul la racit, lasi zeama sa se raceasca sa poti aduna grasimea apoi pui la foc iarasi. Doua lingurite de gelatina (dupa ce ai dizolvat-o) le pui in zeama fierbinte si lasi sa dea cateva clocote. Usturoiul curatat de coji si pisat, il pui in zeama si lasi la aromat cateva minute.
In castronele, pui putina carne, cateva felii de morcov si de cartofi.
Torni zeama prin sita, cat sa cuprinda totul din castron. Presari putin piper alb deasupra si dai la loc racoros.
Pentru a capata putina "culoare" poti pune cateva bobite de mazare verde fiarta.
Unii prefera sa serveasca racitura cu mamaliga. Altii nu...
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget
Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.