sâmbătă, 27 februarie 2010

Cuiburi de mamaliga












ai nevoie de:
mamaliga
5 carfofi
1 ceapa
2 ardei grasi rosii
2 linguri de mazare, morcov si porumb din fiecare
sare si piper
chimion
1 lingura zahar
ulei
3 linguri sos de soia
2 linguri otet de mere
1 lingura bulion
1 lingura smantana
2 catei de usturoi

preparare:
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si apoi ii taiem in cubulete de 1 cm. Ii dam in ulei incins la prajit; cand sunt gata ii scoatem intr-un castron si punem peste ei sare, piper si seminte de chimion. Intr-o olita, punem zaharul la caramelizat. Cand este topit, punem ceapa taiata pestisori si lasam sa se amestece aromele. Turnam si o lingura de ulei si lasam pana capata ceapa o aroma usor maronie. Adaugam apoi si ardeii taiati cubulete, mazarea, morcovul, porumbul si 5 linguri de apa fierbinte; condimentam. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru 20 de minute.
Pregatim 6 castronele care pot fi date in cuptor la foc. Captusim castroanele cu hartie de copt. Luam din mamaliga fierbinte cate 2 linguri mari si punem in castroane si o intindem usor pe peretii castronului astfel incat sa obtinem un cuib. Punem in portii egale cartofii, legumele iar la sfarsit un pic de branza sarata rasa si o maslina. Dam castroanele pentru 10 minute la cuptor. Pregatim un sos din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei si 1 lingura de bulion. Fierbem impreuna totul si servim alaturi de cuiburile de mamaliga.

Pe o farfurie intinsa asezam pe mijloc un cuib de mamaliga, de jur-imprejur turnam usor cu lingura din baitul de soia, iar din loc in loc lasam sa cada cate o picatura de smantana frecata cu 2 catei de usturoi, iar cu o scobitoare facem niste stelute din picaturile de smantana.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.