luni, 6 iulie 2009
Salata de vinete
ingrediente:
1 1/2 kg vinete
1 galbenus de ou
1 ceapa
1 ceasca de ulei
2-3 picaturi de otet sau zeama de lamaie
sare
pregatire:
coci vinetele si le cureti, iar dupa ce le-ai scurs zeama le toci bine bine. Le pui apoi intr-un castron cu sare dupa gust si jumatate din ulei. Tai ceapa cat mai fin posibil. Galbenusul de ou il freci cu putina sare, restul de ulei adaugat putin cate putin si otetul. Le amesteci apoi bine impreuna. Salata de vinete se serveste bine cu cateva feliute de rosii.
Varza dulce
ingrediente:
1 varza cam la 1 kg - 1 1/2 kg
1 ceapa taiata marunt
1/2 kg scarite de porc
bulion
sare si piper
1/2 lingurita zahar
preparare:
Varza tocata si frecata cu sare am pus-o in oala cu putina apa la fiert pentru o ora si jumatate.
Intr-un ceaun am pus ceapa la calit cu o jumatate de lingurita de sare si o jumatate lingurita de zahar. Dupa ce ceapa a capatat culoare, am pus bulionul si am lasat cam 10 minute sa fiarba. Apoi am pus bucatelele de scarita de porc si am lasat inca 10 minute la fiert. Cand varza este aproape fiarta, se toarna peste ea compozitia cu bulion. Am lasat inca o jumatate de ora pe foc, apoi am condimentat dupa gust. Eu prefer sa servesc varza foarte fierbinte si cu un ardei iute impreuna.
Vinete cu cascaval
ingrediente:
6-8 vinete mici sau 3-4 mari
4 linguri margarina
300 g cascaval
6 linguri pesmet
preparare:
Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. Tai 8 felii de cascaval, iar restul il dai pe razatoare. Intr-un vas termorezistent uns cu margarina si presarat cu pesmet asezi 4 felii de cascaval, deasupra pui vinete, apoi presari pesmet. Asezi si celelalte 4 felii de cascaval si din nou un rand de vinete. Deasupra presari cascaval ras, pesmet, pui cateva bucatele de unt si dai vasul la cuptor pentru 30 - 35 de minute. Este delicios!!!
6-8 vinete mici sau 3-4 mari
4 linguri margarina
300 g cascaval
6 linguri pesmet
preparare:
Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. Tai 8 felii de cascaval, iar restul il dai pe razatoare. Intr-un vas termorezistent uns cu margarina si presarat cu pesmet asezi 4 felii de cascaval, deasupra pui vinete, apoi presari pesmet. Asezi si celelalte 4 felii de cascaval si din nou un rand de vinete. Deasupra presari cascaval ras, pesmet, pui cateva bucatele de unt si dai vasul la cuptor pentru 30 - 35 de minute. Este delicios!!!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Despre mine
- Alma Gi
- Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.