vineri, 4 martie 2011

Tort pe blat de biscuiti

Este foarte usor de facut si nici nu a fost foarte costisitor ca si cheltuieli pentru ingredientele necesare.

Am pregatit pentru blat:

  • 300 gr biscuiti sfarmati (eu am folosit aparatul si au iesit foarte maruntiti, mai buni ar fi insa sfarmati in bucatele marisoare)
  • 200 gr unt/margarina topit/a
  • 2 linguri de zahar (am vrut brun dar cum nu mai aveam, am folosit din cel alb)

PIC_4285

Am amestecat bine toate de mai sus si arata cam asa:

PIC_4286In forma de tarta, am intins aluatul presandu-l si am dat la rece in frigider cam o jumatate de ora.

Pentru umplut am pregatit si:

  • 5 banane mari, pe care le-am taiat felii subtirele si le-am asezat peste blatul de biscuiti
  • 2 pliculete de spuma pentru prajituri cu gust de frisca, batute cu 300 ml de lapte rece

Am intins un strat de felii de babana peste blatul de biscuiti:

PIC_4288

Apoi am asezat un strat din spuma de prajituri si inca un strat de felii de banana peste:

PIC_4290

La toate acestea, am intins cu grija inca un strat de spuma pentru prajituri, am ornat cu putina ciocolata neagra si cateva jeleuri. Nu a iesit cine stie ce la aspect, dar e super buna la gust.

Data viitoare voi incerca cu biscuiti sfarmati in bucatele marisoare, posibil sa fie si mai bun asa.

Finalul:

PIC_4292

Acesta a fost tortuletul pentru astazi la colegele de la serviciu.

Pentru maine urmeaza altceva… Voi vedea eu ce! :)

2 comentarii:

  1. arata chiar ff bine....cred ca e si bun la gust. cat tb sa stea apoi la rece? sau nu trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am lasat peste noapte, dar in 2 sau 3 ore e numai bun de papat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.