duminică, 15 noiembrie 2009

Prajitura cu mere si branza


pentru aluat ai nevoie de:
1 kg faina
200 g zahar pudra
200 g unt (eu am folosit margarina unirea)
3 oua
300 ml lapte
2 pliculete zahar vanilinat
2 pliculete amoniu pentru prajituri
un praf de sare

pentru umputura ai nevoie de:
1 kg branza dulce
6 oua
1 esenta vanilie
6 mere
200 g stafide
200 g alune maruntite
1 esenta rom
2 lingurite de gelatina
2 linguri zahar

preparare:
Intr-un castron marisor se amesteca faina, zaharul pudra, zaharul vanilinat, oualele si praful de sare. Pliculetele de amoniu se dizolva in lapte si se adauga peste celelalte ingrediente impreuna si cu untul topit.

Cand coca este gata, se lasa la frigider cam o ora.


Intr-un castron se amesteca branza cu oualele si esenta de vanilie.

Separat intr-un castronel se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apoi se adauga si alunele maruntite. Merele se spala, se curata de coaja si se scobesc. Le umplem cu amestecul de stafide si alune - din care pastram o parte pentru ornat la sfarsit.


Aluatul se imparte in doua, din care una o intindem pe fundul unui vas pentru copt in care in prealabil am asezat foaie de copt. Cea de a doua parte din aluat o intindem pe peretii vasului pentru copt.

Se aseaza merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Ornam cu cateva stafide si alune macinate, apoi dam la cuptor pentru o ora si 30 de minute.

Intre timp, cat sta la cuptor prajitura, se pune la inmuiat gelatina in putina apa; dupa ce s-a inmuiat se adauga si cele 2 linguri de zahar si se amesteca bine. Dat apoi totul la microunde pentru 1 minut.

Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topita si se orneaza cu alunele si stafidele pastrate.
Se da la rece pentru aproximativ o ora inainte de a fi taiata.


Reteta am luat-o din revista" Click pentru femei", dar e cu mici modificari.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.