miercuri, 10 februarie 2010

Varza de bruxelle









ai nevoie de:

400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei)
2 lingura de unt sau margarina
2 linguri de faina alba
2 linguri de smantana
80 - 100 ml lapte rece
2 oua
200 gr cascaval ras
2 linguri de pesmet
9 felii de salam
sare, piper, alte condimente




preparare:

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din cantitatea

de cascaval si se toarna peste varza. Smantana se desface cu laptele rece si se toarna peste celelalte. La fel am procedat si cu cealalta lingura de margarina pe care am topit-o si am amestecat-o bine cu faina alba. Se folosesc si condimentele intre straturi. La urma am intins feliile de salam, am presarat cele 2 linguri de pesmet si ce a mai ramas din cascaval. Am pus la cuptor pentru 20 - 30 de minute. E tare bun! Trebuie avuta grija sa nu se fiarba varza de bruxelle prea mult. In rest e foarte simplu de pregatit.














Reteta aceasta am gasit-o pe net la http://gospodini.blogspot.com/, numai ca eu am adaugat in plus cele cateva felii de salamior.
A apărut o eroare în acest obiect gadget
Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.