luni, 4 ianuarie 2010

Salata de boeuf




ai nevoie de:
zarzavat:
1-2 kg cartofi
4 morcovi mari
2 buc pastarnac
200 gr mazare fiarta
1/2 telina
300 gr masline
20 buc castraveti in otet
6 jumatati gogosari in otet
2 piepti de pui
1 lingura mustar

maioneza:
5 oua (2 fierte, 3 crude)
600 ml ulei
5 linguri apa
suc de lamaie sau otet
sare si putin piper alb dupa gust

pentru ornat:
masline
morcov
castraveti
gogsari
albusul de la oualele fierte

preparare:
Se curata legumele si se lasa intregi, apoi se pun la fiert, impreuna cu pieptul de pui.
Se spumeaza cand dau primele clocote. Adaugam sare dupa gust. Tot zarzavatul, si pieptul de pui, dupa ce au fiert, scurs si racit, se taie cubulete mici.
Intr-un vas incapator se pun: zarzavatul taiat, mazarea, mustarul, 200 gr masline si castravetii si gogosarii taiati marunt.
Maioneza se bate din galbenusurile de la oualele fierte si galbenusurile crude, uleiul, sucul de lamaie sau otet, putina apa.
In legume se adauga 2 linguri mari de maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza dupa gust.
Asezam apoi amestecul obtinut pe un platou si intindem uniform maioneza. Ornam apoi cum putem fiecare. Delicios!
A apărut o eroare în acest obiect gadget
Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.