luni, 29 iunie 2009

Macrou cu garnitura de cartofi si sos de usturoi




Aveti nevoie de:
2 bucati de macrou taiate felii de 2 cm
1/2 capatana de usturoi
1 lingura de telina cruda data pe razatoarea cu gaurile mici
1-2 linguri smantana
3 cartofi taiati in 4 pe lung

Bucatile de macrou se pun intr-un castron cu putina sare si se lasa sa isi traga sarea. Apoi se aseaza in tigaie cu ulei incins si se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii la culoare.
Sosul de usturoi se prepara astfel: cateii te usturoi se piseaza cu un varf de lingurita de sare. Apoi se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugat putin cate putin. Adauga si telina si smantana si amesteca bine de cateva ori.
Cartofii taiati in sferturi pe lung se pun la fiert intr-o oala cu sare. Cand sunt fierti se pun in ulei incins si se prajesc.
Separat, pregatiti mamaliguta.
Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.