luni, 6 iulie 2009

Salata de vinete














ingrediente:
1 1/2 kg vinete
1 galbenus de ou
1 ceapa
1 ceasca de ulei
2-3 picaturi de otet sau zeama de lamaie
sare

pregatire:
coci vinetele si le cureti, iar dupa ce le-ai scurs zeama le toci bine bine. Le pui apoi intr-un castron cu sare dupa gust si jumatate din ulei. Tai ceapa cat mai fin posibil. Galbenusul de ou il freci cu putina sare, restul de ulei adaugat putin cate putin si otetul. Le amesteci apoi bine impreuna. Salata de vinete se serveste bine cu cateva feliute de rosii.

Varza dulce






ingrediente:
1 varza cam la 1 kg - 1 1/2 kg
1 ceapa taiata marunt
1/2 kg scarite de porc
bulion
sare si piper
1/2 lingurita zahar

preparare:
Varza tocata si frecata cu sare am pus-o in oala cu putina apa la fiert pentru o ora si jumatate.
Intr-un ceaun am pus ceapa la calit cu o jumatate de lingurita de sare si o jumatate lingurita de zahar. Dupa ce ceapa a capatat culoare, am pus bulionul si am lasat cam 10 minute sa fiarba. Apoi am pus bucatelele de scarita de porc si am lasat inca 10 minute la fiert. Cand varza este aproape fiarta, se toarna peste ea compozitia cu bulion. Am lasat inca o jumatate de ora pe foc, apoi am condimentat dupa gust. Eu prefer sa servesc varza foarte fierbinte si cu un ardei iute impreuna.

Vinete cu cascaval

ingrediente:
6-8 vinete mici sau 3-4 mari
4 linguri margarina
300 g cascaval
6 linguri pesmet

preparare:
Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. Tai 8 felii de cascaval, iar restul il dai pe razatoare. Intr-un vas termorezistent uns cu margarina si presarat cu pesmet asezi 4 felii de cascaval, deasupra pui vinete, apoi presari pesmet. Asezi si celelalte 4 felii de cascaval si din nou un rand de vinete. Deasupra presari cascaval ras, pesmet, pui cateva bucatele de unt si dai vasul la cuptor pentru 30 - 35 de minute. Este delicios!!!








































Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.