vineri, 19 iunie 2009

Teodora, lovită de sindromul Jeune


material prelat de la: http://www.europafm.ro/europa-fm/de-partea-ta/teodora-lovita-de-sindromul-jeune-audio.html


"Teodora, de 3 ani si 8 luni, este diagnosticata de la nastere cu o boala extrem de rara numita Sindromul Jeune. Aceasta consta in faptul ca are coastele foarte scurte si toracele foarte mic ,de aceea plamanii si inima nu se pot dezvolta normal si de aici riscul permanent de moarte prin insuficienta respiratorie.

In mai 2008 s-a intervenit chirurgical pe partea stanga a toracelui unde i s-a pus un implant din titan si s-a facut cu o trusa speciala care circula periodic prin spitalele cele mai mari din Europa,la noi ajungand de 2 ori pe an.

Aceasta operatie a fost o premiera in Romania, la spitalul "Marie Curie", cu prof.dr.Burnei Gheorghe.

Dupa operatie,dl doctor ne-a spus ca la urmatoarea venire a trusei in tara,adica in noiembrie 2008, trebuie neaparat operata si pe partea dreapta,pentru ca altfel se va deforma coloana vertebrala, toracele nemaifiind simetric.

In noiembrie, pentru ca Ministerul Sanatatii nu a mai avut fonduri pentru implant ,dl doctor ne-a amanat pentru luna aprilie a acestui an,cand vine din nou trusa chirurgicala .

Pentru ca se apropie termenul am vorbit de curand cu dl doctor si ne-a spus ca anul acesta nu e nici o sansa sa mai obtinem implantul prin fonduri de la ministerul sanatatii,dar sa apelam cu incredere la o fundatie umanitara.

Bancile nu ne imprumuta cu mai mult de 9000 euro, noi avand salarii foarte mici (eu 1200 ron, iar sotul 1100 ron bani care raman in mana).

Suma necesara pentru implantul fetitei noastre este de 30000 euro; acesta trebuie cumparat de la o firma specializata din Romania care colaboreaza cu spitalul.

Operatia se face in Romania la spitalul "Marie Curie" Noi ne punem toate sperantele intr-un ajutor din partea dumneavoastra si va multumim ca ati citit scrisoarea noastra.

Va putem pune la dispozitie toate actele pe care ni le cereti. Va rog din suflet, ajutati-ne!"

Teodora, Mihaela si Radu.

Puteţi contacta familia la telefon: 0729109511 si 0726676178

Donaţii se pot face în contul RO 47 BRDE 300SV54813613000 deschis la BRD pe numele Nicula Mihaela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Despre mine

Fotografia mea
Optimista... Fericita ca-s iubita! Astept insa pe cineva anume... Poate anul acesta? Sper.